Kennismaken

Kennismakingsvlucht

Een kennismakingsvlucht is bij uitstek de ideale methode om iets meer te weten te komen over onze prachtige sport. Heb je interesse in deze sport of wil je gewoon eens proeven van onze hobby dan biedt onze club je hiermee graag de mogelijkheid dit te doen.

Een kennismakingsvlucht kan voor alle leeftijden, maar liefst hebben we dat je ouder bent dan 10 jaar. De vlucht op zich duurt zo'n 20 à 30 minuten. Hierbij zit je achteraan in het toestel (tweezitter) als passagier met de piloot voorin nadat je per lier in de lucht getrokken werd. Voor het vertrek krijg je een beknopte toelichting over de veiligheid en de besturing van het zweefvliegtuig (briefing). Na de vlucht brengen we je met het zweefvliegtuig terug naar de startplaats. Met alles erop en eraan ben je al snel 2 uur verder. Je kan gerust wat vrienden of familieleden meenemen (maximaal 5), als die willen komen kijken naar je vlucht. Voor jouw en onze veiligheid hanteren we voor kandidaat passagiers wel een minimumlengte van 1,20 m en een maximumgewicht van 110 kg. Minderjarigen (-18) hebben schriftelijke toelating nodig van hun ouderlijke voogd die aanwezig dient te zijn op het terrein tijdens de vlucht. Meevliegen kan van april t.e.m. oktober (bij goede weersomstandigheden) op weekend- en feestdagen.

Cadeaubonnen
Je kan een kennismakingsvlucht zweefvliegen aankopen onder de vorm van een cadeaubon, voor bijvoorbeeld een verjaardag. De persoon aan wie je die dan geeft kan eventueel dan zelf met ons contact opnemen om concreet een afspraak te maken ofwel doe je dat zelf. Cadeaubonnen zijn 1 jaar geldig.

Contacteer ons gerust via het contactformulier voor meer informatie over onze kennismakingsvluchten.

Tarieven

Kennismakingsvluchten (Lidmaatschap voor een dag):
Kennismakingsvlucht € 75 per vlucht

Veiligheid

Bezoeker: Lees aandachtig deze instructies!

Dat een vliegveld een plaats is waar veiligheid dient te primeren, dienen we aan jullie zeker niet uit te leggen. Evoluties op een vliegveld gebeuren in drie dimensies. Dit betekent concreet, dat niet alleen toestellen op de grond, hetzij in beweging of in stilstand een potentieel gevaar kunnen inhouden voor bezoekers, maar vooral ook landende toestellen. Het grote grasveld voor de club is, vooral bij mooi weer, een drukke landingsplaats! Bovendien hoor je zweefvliegtuigen niet als ze aan het landen zijn!

Daarom kunnen wij onder geen enkel beding, bezoekers op het terrein en de taxiways toelaten zonder begeleiding door een verantwoordelijke van de club. Iedereen is natuurlijk welkom in onze bar, van waaruit men onder deskundige begeleiding, zich op een veilige manier naar de startplaats kan begeven. Bezoekers die zich niet aan deze regels houden zullen echter verzocht worden onmiddellijk het terrein te verlaten.

Begeef je dus NOOIT zonder begeleider van de club op het terrein. Deze regel is er voor iedereens veiligheid!